Volksuniversiteit Amersfoort

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: TAL100

Arabische taal en conversatie beginners

Arabische taal en conversatie beginners
Cursuscode: TAL100

In het eerste jaar leert de cursist het Arabische alfabet en maakt kennis met de basis van de Arabische grammatica. We maken een begin met het leren lezen en schrijven van eenvoudige woorden en zinnen. Aan de hand van plaatjes bouw je een woordenschat op en worden eenvoudige vragen gesteld en beantwoord. Zo nu en dan zal daarbij een verwijzing worden gemaakt naar één van de dialecten. 

Arabisch staat te boek als de zesde wereldtaal. De taal wordt in 26 landen gesproken: van Marokko tot Irak, van Syrië tot Somalië. In deze cursus leer je het Arabisch door middel van lezen, schrijven en spreken. Daarbij krijg je ook inzicht in de belangrijkste kenmerken van de grammatica. 

De docent zorgt voor het studieboek. Daarvoor betaal je de eerste les € 33,50. Voor € 25,50 kun je ook de basiswoordenlijst aanschaffen. Het boek en de basiswoordenlijst worden ook in vervolgcursussen gebruikt.

De docent is bereikbaar onder de volgende telefoonnummers: 070 4140766 of 06 14234092 of via zijn website: www.arabisch.nu

Extra studiemateriaal wordt samengesteld door de docent. De kosten daarvan (€ 16,00) dienen bij de eerste les contant betaald te worden.

Donderdag 30 september 2021
24 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 342,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. K.H. (Khaled) Khaled
Boeken: Arabisch voor beginners, Arabisch basiswoordenlijst (klik hier voor meer informatie)
19:15 - 20:45
Locatie: Nieuwe Kerk (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
K.H. (Khaled) Khaled
K.H. (Khaled) Khaled
In Egypte studeerde ik aan de Technische universiteit. In Nederland heb ik onder meer de eerste- en tweedegraads lerarenopleiding Arabisch afgerond. Ik geef verschillende cursussen in de Arabische taal en cultuur.