Volksuniversiteit Amersfoort

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: GA421

Voedselzekerheid, landbouw en plattelandsontwikkeling

Voedselzekerheid, landbouw en plattelandsontwikkeling
Cursuscode: GA421

Voedselveiligheid staat onder druk  van klimaatverandering, een groeiende wereldbevolking en een wereldwijd stijgende vraag naar water. Technologische innovaties zijn nodig voor toekomstige duurzame voedselproductie. Onderzoek kan de verbetering van voedingswaarde, voedselzekerheid en voedselverpakking ondersteunen. Welke oplossingen worden momenteel aangedragen voor het creëren van een duurzame landbouw en het beschermen van het marine milieu? Welke onderzoeksprojecten worden ingezet om de vitaliteit van het platteland te versterken? Hoe wordt de stimulering van de bio-economie en van bio-raffinage in kaart gebracht? De lezing bevat video’s over lopend onderzoek rond het veilig stellen van voedsel, de realisatie van duurzame landbouw en marien milieu, en het tot stand brengen van een bio-economie. Ervaar hoe onze toekomst eruit zou kunnen zien.

Dit is de derde van drie lezingen over Europese oplossingen voor actuele maatschappelijke uitdagingen, maar is ook prima apart te volgen. De andere lezingen zijn:
7 april: Energietransitie: Veilige, schone en efficiënte energie: hoe kunnen wij omgaan met deze uitdaging?
14 april: Klimaatverandering: De Klimaat en Milieu Uitdaging: hoe kennis deze mondiale problemen kan helpen oplossen.

Woensdag 21 april 2021
1 lezing van 3 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 29,00
Dhr. drs. W. (Walter) Pfeil
19:00 - 22:00
Inschrijving geopend >
drs. W. (Walter) Pfeil
drs. W. (Walter) Pfeil
Drs. W. Pfeil (1959)) is Europa-deskundige en bijna 40 jaar betrokken bij onderzoek naar de Europese samenwerking. Hij heeft onder andere het Europese industriebeleid, onderzoek en technologische ontwikkeling in kaart gebracht. Hij verzorgt sinds 2004 lezingen over de Unie en is momenteel verbonden aan Stichting EURED, EU Research en Educatie.