Volksuniversiteit Amersfoort

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KUC226

Noten leren lezen en zingen

Noten leren lezen en zingen
Cursuscode: KUC226

ATTENTIE: voor deze cursus wordt een nieuwe datum bepaald na de lockdown.

In deze cursus leert de ervaren koor- en orkestdirigent Peter Schlamilch je de basisbeginselen van het noten lezen. Bedoeld voor mensen die nog geen kennis hebben van het notenschrift of mensen bij wie deze kennis is weggezakt. In de cursus leer je ook eenvoudig van blad zingen, waarbij uitgegaan wordt van het zingen op absolute notennamen, het do-re-mi-systeem, of op notennummers.

Vragen die in deze cursus aan bod komen zijn: hoe wordt muziek genoteerd, wat zijn de notenwaarden, wat zijn akkoorden en hoe werkt harmonieleer nu eigenlijk? Welke toonsoorten zijn er en hoe werkt de kwintencirkel precies? Wat zijn mollen en kruizen ook al weer en hoe zing je gemakkelijk van blad? Wat is een verminderde en een overmatige kwint en wat is het verschil tussen majeur en mineur?

 

Vrijdag 7 mei 2021
6 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 18:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 75,00
Dhr. P. (Peter) Schlamilch
18:30 - 20:00
Inschrijving geopend >
P. (Peter) Schlamilch
P. (Peter) Schlamilch
Dirigent Peter Schlamilch (1966) heeft een schat aan ervaring in het epicentrum van de klassieke muziek: als zanger, koordirigent, orkestdirigent en muziektheoreticus. Hij studeerde orkestdirectie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en solozang aan het Utrechts Conservatorium. Daarnaast studeerde hij nog muziekwetenschappen aan de Universiteit Utrecht en muziektheorie aan het Utrechts Conservatorium. Al tijdens zijn studie leidde Peter als vaste gastdirigent het Praagse operagezelschap Opera Mozart. Daarna was hij assistent van de wereldberoemde Claudio Abbado bij de Berliner Philharmoniker en werkte hij als eerste dirigent bij de Städtische Bühnen Münster. Momenteel is Peter Schlamilch de vaste dirigent van een aantal operakoren, waaronder het Operakoor Dordrecht en het Volendams Operakoor. Door zijn gave om de betekenis achter de muziek in te voelen en te duiden, gecombineerd met zijn flamboyante persoonlijkheid, kan Peter iedereen die ervoor open staat begeesteren en enthousiasmeren voor de schoonheid van de klassieke muziek.