Volksuniversiteit Amersfoort

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CUL307

Ontdek de smaken van wijn

Ontdek de smaken van wijn
Cursuscode: CUL307

In vier lessen worden de techniek van het proeven, het omschrijven van een wijn en wijn-spijs combinaties behandeld. Hoe proef je een wijn? Hoe benoem je wat je proeft? En welke 'fouten' kunnen er in wijn voorkomen? Bij het proeven wordt het Wijn Aromawiel gebruikt. Deelnemers oefenen in het beschrijven van hun proefervaringen: waarom is een wijn lekker of juist niet en waarom past een wijn beter bij het ene gerecht dan bij het andere? Zo wordt wijn proeven en wijn drinken nog leuker!

JUBILEUMAANBIEDING: de kosten voor de verschillende wijnen die de docent je laat proeven (6 à 7 euro per les) worden geschonken door de Volksuniversiteit Amersfoort!

 

 

Dinsdag 11 mei 2021
3 lessen van 2 uur , elke 4 weken aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 92,00
Dhr. MV E. (Eric) Ivens
19:30 - 21:30
Locatie: Atelier Gist (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
MV E. (Eric) Ivens
MV E. (Eric) Ivens
Eric Ivens (1963) raakte vanaf zijn dertigste levensjaar steeds meer in de ban van wijn. Inmiddels is wijn voor hem een uit de hand gelopen hobby. Na enkele basiscursussen volgde hij in 2010 de Vinologenopleiding aan de Wijnacademie en rondde die in 2011 succesvol af. Dat smaakte naar meer! Om zich verder te verdiepen in de wereld van de wijn volgde hij de opleiding tot Magister Vini en kreeg die titel in 2019 toegekend. Tijdens proeverijen neemt Eric de deelnemers vol passie mee in de wondere wereld van de wijn en deelt hij zijn ideeën over wijn-spijs combinaties.